Att förstå de olika leveransalternativen är viktigt för att säkerställa en smidig upplevelse för din köpare. På StubHub International kan säljare välja mellan fyra leveransmetoder: Mobil överföring, Mobilbiljett, PDF och Fysisk. Tillgängligheten för varje metod beror på evenemanget. Nedan följer en omfattande guide till de olika leveransmetoderna och hur man levererar dem.

1. Mobil överföring: URL och extern överföring

Detta är den vanligaste metoden för evenemang där biljetter måste visas på en smartphone. Det finns tre typer av mobilöverföringsbiljetter:

• Enstaka URL/Token: Den ursprungliga marknadsplatsen skickar en enda länk för alla platser, som ger tillgång till en QR-kod som kan sparas i en digital plånbok (t.ex. Google Pay, Wallet Pass, Passwallet, Apple Wallet).
  • En plats, en URL: Den ursprungliga marknadsplatsen skickar en separat länk för varje plats, som var och en ger en QR-kod för en digital plånbok.
  • Extern mobilöverföring: Biljetterna levereras genom en tredjepartsapp (lokal, artist eller biljettapp). Vanligtvis kan du överföra biljetter genom att ange mottagarens e-postadress.

2. Skärmdump: mobilbiljetter

I vissa fall levererar den ursprungliga marknadsplatsen QR-biljetter via en tredjepartsapp som inte tillåter överföring. Om QR-koden är statisk kan du ta en skärmdump och föruppladda den till din annons eller ladda upp den vid försäljningen. Ta inte skärmdumpar av PDF-filer. Om överföring är tillåten måste du lista dina biljetter som Mobil överföring.

3. Elektronisk: PDF

Lista dina biljetter i denna kategori om du har en PDF-fil. Du kan föruppladda filen till din annons eller ladda upp den vid försäljningen. Föruppladdning kan öka dina chanser till en snabb försäljning.

4. Fysisk: Pappersbiljetter, armband eller andra fysiska kopior

Detta inkluderar alla biljetter som måste skickas med post till köparen. Denna metod är mindre vanlig. Köparen måste tillhandahålla en adress som delas med dig för postning.

Hur levererar man varje format?

1. Mobil överföring:

• Enstaka URL/Token:
    • Gå till din försäljning i ditt StubHub International-konto.
    • Klicka på "Bekräfta/Överför".
    • Klicka på "Jag har en eller flera biljettlänkar".
    • Klistra in biljettlänken.
    • Du kan hitta mer information om leverans av enstaka URL/Token här.
  • En plats, en URL:
    • Gå till din försäljning i ditt StubHub International-konto.
    • Klicka på "Bekräfta/Överför".
    • Klicka på "Jag har en eller flera biljettlänkar".
    • Aktivera "Jag har mer än en biljettlänk".
    • Klistra in en länk per plats.
    • Du kan hitta mer information om leverans av en plats, en URL här.
  • Extern mobilöverföring:
    • Gå till din försäljning i ditt StubHub International-konto.
    • Kopiera köparens e-postadress.
      • Om e-postdomänen är @privaterelay.apple.id, kontakta oss innan du fortsätter. Denna domän är inte giltig för biljettöverföringar.
    • Gå till den ursprungliga biljettleverantören och överför biljetterna till köparens e-postadress.
    • Klicka på "Bekräfta/Överför".
    • Välj "Jag har redan överfört biljetten/biljetterna till köparen från den ursprungliga biljettleverantörens sida" och bekräfta.
    • Du kan hitta mer information om hur du överför biljetter här.

2. Skärmdump:

• Gå till din försäljning i ditt StubHub International-konto.
  • Klicka på "Ladda upp".
  • Ladda upp en tydlig skärmdump av QR-koden.

3. Elektronisk/PDF:

• Gå till din försäljning i ditt StubHub International-konto.
  • Klicka på "Ladda upp".
  • Ladda upp och tilldela varje PDF-fil till den motsvarande platsen. Ladda endast upp original-PDF-filen. Vi accepterar inte PDF-filer gjorda från skanningar, foton eller kopior av pappersbiljetter.
  • Kontrollera filstorleken, vår plattform stöder inte filer större än 5 MB.
  • Se till att filen inte är låst. Om du ser en låsikon eller ordet "säkrad" i det övre hörnet måste du låsa upp dokumentet innan du laddar upp det.
    • Dra och släpp filen från din dator till ett nytt Google Chrome-fönster.
    • Högerklicka och skriv ut PDF-filen i Chrome.
    • Under "Skrivardestination", välj "Spara som PDF" och klicka på "Spara".
    • Spara filen på ditt skrivbord med ett nytt namn. Ladda upp den olåsta filen till din StubHub International-försäljning.
  • Du kan hitta mer information om hur du laddar upp PDF-filer och biljetter för flera dagar här.

4. Fysisk:

Beroende på evenemanget erbjuder vi antingen frakt med UPS eller den kurirtjänst du föredrar.

• UPS:
    • Klicka på "Skriv ut fraktetikett".
    • Lägg biljetterna och försättsbladet i ett kuvert (eller ett UPS-kuvert). Fäst fraktetiketten.
    • Lämna in kuvertet på en UPS-butik eller boka en upphämtning.
    • Du kan hitta mer information om frakt med UPS här.
  • Andra kurirer:
    • Gå till din försäljning i ditt StubHub International-konto.
    • Klicka på "Skicka dina biljetter".
    • Kopiera köparens leveransadress.
    • Lägg biljetterna i ett kuvert och skriv mottagarens uppgifter. Kontakta sedan kuriren för att koordinera upphämtning eller skicka kuvertet från ett postkontor.
    • Dela spårningsnumret med oss så att vi kan informera köparen och uppdatera leveransstatusen för din försäljning.
    • Du kan hitta mer information om frakt med lokala kurirer här.

När får jag betalt för försäljningen?

Betalningar släpps 5–8 arbetsdagar efter att evenemanget ägt rum. Se till att din betalningsmetod är konfigurerad och redo. Inte säker på hur du konfigurerar din betalningsmetod? Här förklarar vi hur du gör.

Om den här artikeln löste din fråga, vänligen betygsätt oss nedan och hjälp oss att fortsätta förbättras.