Förståelse för de olika leveransalternativen är avgörande för en smidig upplevelse för din köpare. På StubHub International ger vi säljarna möjlighet att välja mellan fyra leveransmetoder: Mobilöverföring, Mobilbiljett, PDF och Fysisk.

Tillgängligheten för var och en kommer att bero på evenemanget. Nedan hittar du en omfattande guide till olika leveransmetoder och hur du levererar dem.

1. Mobilöverföring: URL:er och extern överföring

Den här metoden har blivit den mest använda vid evenemang. I detta elektroniska format måste biljetterna visas på en smartphone. Det finns tre typer av mobilöverföringsbiljetter, och alla bör listas på samma sätt. Du kommer bara att märka en skillnad när du levererar biljetterna.

• Enkel URL/Token: den ursprungliga marknadsplatsen skickar en enda länk för alla platser. Den här URL:en ger användaren åtkomst till en QR-kod som kan sparas i en digital plånbok (t.ex. Google Pay, Wallet Pass, Passwallet, Apple Wallet...)
  • En plats, en URL: den ursprungliga marknadsplatsen skickar en länk för varje plats. Dessa URL:er ger användaren åtkomst till en QR-kod som kan sparas i en digital plånbok (t.ex. Google Pay, Wallet Pass, Passwallet, Apple Wallet...)
  • Extern Mobilöverföring: biljetterna levereras genom en app från tredje part. Det kan vara arenan, artisten eller biljettappen. I de flesta fall får du överföra biljetterna till en annan deltagare genom att ange den andra personens e-postadress

2. Skärmbild: mobilbiljetter

I några fall levererar den ursprungliga marknadsplatsen QR-biljetterna genom en app från tredje part men tillåter inte överföring. Om denna QR inte är en roterande eller dynamisk kod kan du ta en skärmbild av den och antingen förhandsladda upp bilden till din annons, och när den säljs kommer köparen att få den, eller ladda upp den till din försäljning. Kom ihåg att du inte får ta en skärmbild av en PDF-fil och om överföring är tillåten måste du ange dina biljetter som Mobilöverföring. Den här metoden kommer endast att vara tillgänglig på de evenemang där vi identifierar att det inte finns några problem med skärmbilder.

3. Elektroniskt: PDF

Om du har en PDF-fil måste du ange dina biljetter i den här kategorin. Du kan antingen förhandsladda upp filen till din annons, och när den säljs kommer köparen att få den, eller ladda upp den till din försäljning. Vi rekommenderar att du förhandsladdar dem eftersom det kan ge dig bättre chanser att sälja dina biljetter snabbt.

4. Fysiskt: Papper, armband eller några fysiska kopior

Den här kategorin inkluderar alla biljetter som behöver skickas till din kund. Det här formatet har använts mindre frekvent nuförtiden. Om du väljer det alternativet måste din köpare ange en adress och sedan kommer den här informationen att delas med dig.

Hur levererar jag varje format?

1. Mobilöverföring:

• Enkel URL/Token:
    • Gå till din försäljning i ditt konto på StubHub International

• Klicka på “Bekräfta/Överför”

• Klicka på “Jag har en eller flera biljettlänkar”

• Klistra in biljettlänken

• En plats, en URL:
    • Gå till din försäljning i ditt konto på StubHub International
    • Klicka på “Bekräfta/Överför”
    • Klicka på “Jag har en eller flera biljettlänkar”
    • Aktivera “Jag har fler än en biljettlänk”
    • Klistra in en länk per plats
  • Extern Mobilöverföring:
    • Gå till din försäljning i ditt konto på StubHub International
    • Kopiera köparens e-postadress
    • Om e-postdomänen är @privaterelay.apple.id, kontakta oss först innan du följer de nästa stegen. Denna domän är inte giltig för biljettöverföringar
    • Gå till den ursprungliga biljettleverantören och överför biljetterna till köparens e-postadress
    • Klicka på “Bekräfta/Överför”
    • Välj “Jag har redan överfört biljetterna till köparen från den ursprungliga biljettleverantörens sida" och bekräfta

2. Skärmbild:

• Gå till din försäljning i ditt konto på StubHub International

• Klicka på “Ladda upp”
  • Ladda upp en tydlig skärmbild av QR-koden

3. Elektronisk/PDF:

• Gå till din försäljning i ditt konto på StubHub International

• Klicka på “Ladda upp”
  • Ladda upp och tilldela varje PDF-fil till den motsvarande platsen
  • Ladda bara upp den ursprungliga PDF-filen. Vi accepterar inte PDF:er som är gjorda från skanningar, foton eller pappersbiljettkopior
  • Kontrollera filstorleken, eftersom vår plattform inte kan hantera filer större än 5 MB
  • Se till att filen inte är låst. Om du ser en hänglåsikon eller ordet “säkerad” i det övre hörnet måste du låsa upp dokumentet innan du laddar upp det.
    • Dra och släpp filen från din dator till ett nytt Google Chrome-fönster
    • Högerklicka och skriv ut PDF-filen i Chrome
    • Under skrivaredestinationen, välj “Spara som PDF” och “Spara”
    • Spara filen på skrivbordet med ett nytt namn. Ladda upp den olåsta filen till din försäljning på StubHub International
  • Du kan hitta mer information om hur du laddar upp PDF:er och flerdagarsbiljetter här.

4. Fysiskt:

Beroende på evenemanget aktiverar vi antingen frakt med UPS eller ditt val av kurirtjänst.

• UPS:
    • Klicka på “Skriva ut fraktsedel”
    • Lägg biljetterna och det omslag som är utskrivet med etiketten i en vanlig A4-kuvert (eller ett UPS-kuvert). Fäst leveransetiketten tydligt på utsidan av kuvertet
    • Antingen lämna in biljetterna på en UPS-butik eller schemalägg en upphämtning av UPS
    • Du kan hitta mer information om UPS-frakt här
  • Andra kurirer:
    • Gå till din försäljning i ditt konto på StubHub International
    • Klicka på “Skicka dina biljetter”
    • Kopiera köparens leveransadress
    • Lägg biljetterna i ett kuvert och skriv mottagarens detaljer. Kontakta sedan kuriren för att koordinera hämtningen av kuvertet eller skicka det från ett postkontor
    • Dela spårningsnumret med oss så att vi kan informera din köpare och uppdatera leveransstatusen för din försäljning
    • Du kan hitta mer information om lokal kurirfrakt här

När kommer jag att få betalt för försäljningen?

Betalningar släpps 5-8 arbetsdagar efter att evenemanget har ägt rum. Se till att din betalningsmetod är inställd och klar. Inte säker på hur du konfigurerar din betalningsmetod? Här förklarar vi det för dig.